söndag 11 november 2012

Patetiska skitbloggar

En sak jag aldrig har förstått mig på är personer som bloggar om extremt meningslösa saker. Det finns både stora och små sådana bloggar. Dom skriver om sina egna små sminktips, skriver om att dom har fikat med en kompis (vad dom har fikat) och typ månadens/veckans/dagens sötaste/snyggaste/finaste/coolaste tjej eller kille. Dessa bloggar har jag mycket svårt för.

Visst, alla har rätt att skriva om vad dom vill. Men det känns som att det kanske är något som mer hör hemma på ens facebook sida enligt mig. Det jag mest av allt inte förstår är att en blogg kan bli stor med detta innehåll. Jag har kollat igenom ett flertal bloggar där det bara handlar om ytligheter och småsaker enligt mig. Dessa så kallade vardagsbloggar tycker jag är rätt meningslösa.

Visst, jag har en vardagsblogg med tankar (som jag ser det), men min vardags handlar mer om min dotter och mitt liv med ADD. Visst kan jag skriva om något som hänt under dagen, men tycker inte jag det är tillräckligt viktigt att skriva om kommer det inte upp, alltså skriver jag inte småsaker som inte har något värde.

Jag har skrivit någon gång om att jag städa, men då brukar det oftast handla om något mer än bara städningen. Kanske att jag ska få besöka av någon eller något annat. Jag försökte en gång i tiden att skriva en "normal" vardagsblogg, men jag blev så trött på mig själv att jag ville spy. Jag kände att dom småsaker som hände var verkligen helt patetiskt att skriva om. Så jag ändrade stilen och skrev om mina tankar.

Ibland kunde jag skriva om något jag varit med om under dagen och blanda i mina tankar och åsikter om det hela, men det var allt. Sedan jag blev gravid och sedan mamma har jag känt att det kanske är rätt trevligt att skriva om min vardag. Dels eftersom jag är ung mamma, men också för att jag har en bokstavssjukdom och ångest som gör att allt inte är lika enkelt för mig.

Så jag tänker helt öppet och ärligt dissa alla dessa jävla skitbloggar som bloggar om små meningslösa saker som känns så jävla patetiskt att skriva om. Ni som har en sådan blogg och läser detta får gärna hata och tycka illa om mig, men detta är min åsikt. Jag väljer att läsa vettiga bloggar med innehåll som får en att tänka och reagera. Thats it!

1 kommentar:

  1. Håller med dig, det är väldigt många sådana bloggar där ute. Man kan bara hoppas att de en dag börjar skriva mer intressant, fast det känns föga troligt ;)

    SvaraRadera