torsdag 27 september 2012

Vildgryta

Testade detta receptet igår och det var tillräckligt gott för att jag ska skriva ut det här. Däremot skulle jag ta bort enbären nästa gång jag gör den, för det förstörde grytan lite tyckte jag.

Vildgryta
4 portioner

2½ dl sojabitar
200g svamp
½ dl koncentrerad vinbärssaft
1 dl vatten
2½ dl havre- eller sojagrädde
1 tärning grönsaksbuljong
5 krossade enbär
1 tsk timjan
1 msk soja
ev. maizena

Fräs sojabitarna ihop med svampen tills bitarna fått lite färg. Tillsätt övriga ingredienserna och rör om noga så att allt blandas. Låt koka i ca 10 minuter, vispa i lite maizena om det är för tunt. Smaka av och servera med potatis.

Tips!
På hösten passar det jätte bra att ha kantareller.

3 kommentarer:

  1. Ser väldigt gott ut på bilderna.
    Vet dock inte vad soja bitar är för något.

    Hälsningar,
    Bertil

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att se en blogg med veganrecept!

    SvaraRadera