fredag 26 oktober 2012

Never judge a book by it's cover

Fack och kategorier och Du som hade allt att säga säger ingenting.., är två inlägg från min förra blogg som handlar om utseende. Det där som många hakar upp sig på, det som är så viktigt för oss alla. Något som vi kan älska, men också något som kan förstöra oss. Jag har alltid haft blandade och förvirrade åsikter om mitt eget utseende. Det går alltid upp och ner. Ibland är jag så nöjd med mitt utseende att jag blir lycklig av mig själv, ibland hittar jag bara fel och brister på mig själv.

Jag hatar att styras så mycket av mitt utseende, men jag vet att jag själv ger mig tillåtelse att göra det. Ingen annan kan göra det, utan det är jag som själv väljer att bry mig så förbannat mycket om det. Fast det är ju också så att vårt samhälle gör så att vi bryr oss så mycket om det. Vi matas med bilder som visar ideal och mode. Vi ska klä oss på ett visst sätt, vara på ett visst sätt och se ut på ett visst sätt.

När det kommer till mig själv och utseende så är det inte så mycket med vad jag har på mig, om det är inne eller inte. Det har inte så mycket med stil att göra, för det har jag min egna. Jag tar på mig det jag tycker är snyggt och bekvämt, bara det passar tillsammans. Jag är mer orolig över om jag är vacker. Jag gillar inte orden snygg, söt eller sexig. Visst blir jag glad när andra säger något av det, men jag vill hellre vara vacker.

Vacker är ett ord som ligger mig varmt och hjärtat, det får mig att känna mig speciell. Jag är hellre vacker än något annat om jag hade fått välja. Vacker kan man nämligen vara på många sätt tycker jag, både på insidan och utsidan. Det är vad jag vill att andra ska se mig som, en vacker människa.

Sedan vad folk tycker om mina kläder, min stil, är inte det viktiga. En kommentar om det är inte helt fel, det lyser upp rätt mycket, men det är inte det som är det viktiga för mig när det gäller mitt utseende. Att jag får ha min egna stil och känna att mode är inget som rör mig ryggen känns rätt skönt. För det räcker med att utseendefixering ställer till mycket, att försöka följa trender hade bara varit för mycket.

3 kommentarer:

 1. Du är den vackraste av alla min underbara ängel älskar dig <3

  SvaraRadera
 2. Du är vacker på insidan och utsidan :)
  Kram Terese

  SvaraRadera
 3. Klockrent..
  Hoppas jag också en dag kan bara ha på mig något utan att tänka på vad andra tänker :)

  SvaraRadera