söndag 30 september 2012

Det går framåt

Kom på igår kväll att jag inte skrivit om Zoe på ett tag nu, så slänger inte lite saker om vad som hänt den senaste tiden.

Dels så har hon börjat få smaka mat. Jag vet att det är lite tidigt eftersom hon inte ens är tre månader, men hon blev så otroligt sur när vi satt och åt mat förra lördagen att det gick inte att låta bli. Hon försökte ta maten från tallriken när hon satt i knäet och när hon inte fick blev hon jätte förbannad. Så jag gav henne majspuré och hon älskar det.

Zoe

Sedan har vi fått ändra tills sittdelen på vagnen. Dels för att hon är för lång för att få plats i liggdelen och sedan för att hon vill inte ligga längre utan tycker det är mycket roligare att få sitta upp. Man ser ju så mycket mer då och dessutom kan man titta på mamma och pappa när man rullar ner till affären.

Zoe

Dessutom så när hon halvsitter eller halvligger eller vad man ska säga så försöker hon komma upp till sittande genom att böja sig framåt. Det går inte så jätte bra, men hon försöker i alla fall och det är gulligt. Så hon vill sitta ordentligt och inte bara halvt.

Hon kämpar också med att försöka komma över från rygg till mage. Det är så nära att hon rullar runt, men det går inte riktigt. Men hon har i alla fall kommit på att det är skönt att ligga på sidan. Så när hon har kämpat färdigt somnar hon på sidan och ser så söt ut.

Häromdagen fick hon en elefant av grannen. Den hade en spegel på magen, prassliga öron, en plinga i huvudet och höll i en bitring, dessutom är det ett gosedjur. Hon älskar den verkligen och tycker den är jätte rolig. Speciellt roligt är det att titta på snabeln och när man drar den på näsan så skrattar hon. Igår när hon somnade på sidan låg hon och höll om den. Hann tyvärr inte få en bild eftersom jag glömde bort att ta en, men får ta det till nästa gång.

I morgon är det dags för en koll igen och hennes 3-månaders spruta. Lilla mamma är livrädd för sprutor och så ska man hålla masken och inte låtsas om det för att hon ska vara lugn och inte bli rädd. Får se hur det går. Dessutom ska det blir roligt att veta hur mycket hon väger nu och om hon blivit något längre. Jag personligen tycker hon är väldigt lång och smal, men hon har ju lite bebisgos på vissa ställen i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar