torsdag 5 juli 2012

Första dygnet hemma

Första natten hemma med vår lilla skatt. Det var lite jobbigt i början, hon ville inte riktigt komma till ro och jag kunde inte komma på varför. Jag prövade att amma henne, men hon ville inte äta. Jag bytte blöja och låg med henne bredvid mig i sängen för att få henne att sova. Men det ville sig inte riktigt. Sedan var jag så trött så jag började gråta och jag var sur på min älskade fästman för han sov för fullt. Dock finns det ju en anledning till att han tyvärr inte kan hjälpa mig mer än båda två skulle vilja. Han har inflammation i senorna i överarmarna och kan knappt bära vår lilla prinsessa. Men han hjälper mig så gott jag kan och är man trött på natten så blir det mesta jobbigt.

På morgonen runt fyra tiden blev hon äntligen lugn när hon fick ligga bredvid mig i sängen, jag skulle försöka amma henne, men hon ville bara ha lite grann. Hon ammar jätte fint vissa tider på dygnet, men natten och morgonen är lite segt. Sedan blev jag så lugn av att hon sov så fridfullt så jag somnade med henne på min arm och sov till sextiden då jag vaknade till. Försökte amma henne igen då och hon åt lite till innan hon somnade om. Sedan vaknade jag vid åtta tiden igen och hade sovit så underbart med henne i famnen. Vår lilla skatt är verkligen ett mirakel utan dess like.

Jag sov inte mycket, men det räckte för att jag skulle vara pigg och orka med sedan igen. Nu under dagen har hon mest sovit, vaknat för att amma lite och sedan somnat om. Vi har fått en lugn liten flicka i alla fall. Vi var ute och gick med barnvagnen idag för vi hade några ärenden på stan, hon älskar verkligen att ligga i vagnen och vara ute. Så det var inga protester där inte, däremot gillar hon verkligen inte kullersten, så blir hon lite små tjurig.

Så första dygnet hemma har varit kanon, trodde faktiskt inte att det skulle vara såhär lätt. Det kanske är bra att man förväntar sig allt lite värre för då blir man verkligen förvånad. Vi är så lyckliga här i vår lilla värld och njuter för fullt.

Såhär fin var prinsessan idag i kläder hon fått av grannen!

1 kommentar:

  1. Skönt! Glöm inte att själv vila när bebisen vilar, på så sätt orkar du med jobbiga nätter bättre.

    SvaraRadera