torsdag 19 juli 2012

Hur fan kan det vara sant?

Detta läste jag i Expressen för några veckor sedan. Det handlar om min bästa vän, eller snarare om straffet som hennes kille får. Han som körde ihjäl henne. ETT ÅR! Det är allt han får, ett år för att ha tagit ifrån oss en av dom finaste människor, min bästa vän. Han har tagit hennes liv, har gjort så att vi är många som lidit, inte minst hennes familj.

Dagen jag fick reda på att hon dött var den värsta i mitt liv. Man hade ju hört om folk som förlorade sina vänner i ung ålder. Men jag trodde aldrig att jag skulle behöva uppleva det. När min syster sa det på telefon gick luften ur mig, jag kunde inte andas, jag bara skrek rätt ut. Det fick inte vara sant, det kunde inte vara sant. Jag föll ihop i min fästmans famn och bara grät och skrek, det gjorde så fruktansvärt ont. Mitt hjärta gick fullkomligen i tusen bitar och det kändes som att hela kroppen ville lägga av. Jag orkade inte stå själv och allt runt omkring mig var som bortblåst.

Den närmsta tiden efter händelsen var jag som i en annan värld, allt kändes meningslöst och jag orkade inte med något. Jag ville inte fortsätta utan henne, det kändes som att varför ska jag vara kvar när inte hon är det. Jag tänkte aldrig på att göra något dumt, men det kändes som att jag sakta dog inombords. Jag trodde aldrig det skulle bli bättre.

När jag nu läste detta ville jag nästa slå sönder något. Hur i helvete tänker dom egentligen? Är hennes liv inte värt mer än så. Han borde ha fått många fler år än han fick. Hon kommer aldrig tillbaka, vi får aldrig mer träffa henne eller förklara hur mycket vi älskar henne. Hans liv kommer att fortsätta när han kommit ut efter ett år, han får bara sitta bakom galler i ett fjuttigt litet år. Medan vi som stod henne nära alltid kommer att lida. Hur fan kan det vara sant? Hur fan kan det vara rätt?

1 kommentar:

  1. Nej fy, vad ont det gör att läsa det här. Inget straff är tillräckligt, men ett år är ju verkligen en fis i rymden när man tänker på att någon gått miste om ett helt liv..

    SvaraRadera