fredag 17 augusti 2012

ADD + nybliven mamma = smått kaos

Att vara nybliven mamma är väl inte alltid det lättaste, vissa saker glöms bort och man hinner inte med allt man borde få gjort. Men att vara nybliven mamma och dessutom ha ADD är smått jobbigare, det är ett mindre kaos här hemma vissa dagar. Allt med min dotter kommer jag absolut ihåg, men resten av lägenheten och sådant blir lätt glömt.

För det första vet jag inte hur många vissna blommor jag fått slänga sedan vi kom hem med Zoe, jag glömmer hela tiden att vattna blommorna. I alla fall alla utom dom i köket, eftersom det är där vattenkannan står. Sedan tvätten blir lätt en stor hög som jag glömmer bort, fast det är den delen av allt här hemma jag lättast kommer ihåg eftersom det inte kräver så mycket tid att slänga i en maskin och köra igång. Sedan att hänga upp tvätten är lite segare, kan gå till dagen efter innan jag kommer ihåg det och hänga in tvätten kan ta flera dagar innan jag gör.

Sedan ska vi verkligen inte prata om disken, den tråkigaste och jobbigaste saken av dom alla. Jag hatar verkligen att plocka in disken och hålla reda på det, men att ställa in ren disk är lätt. Sedan städningen är nog det som blir minst gjort. Att plocka upp saker från golvet vore ju egentligen lätt, men jag tycker verkligen det är riktigt jobbigt. Dammsuga och skura är det verkligen inte roligt att göra.

Fast ibland får jag verkligen städ ryck och måste gå och plocka och få det fint, oftast händer det dock på kvällen/natten när jag är rätt trött, men inte lyckas somna eller något liknande. Önskar bara dom stunderna kunde komma oftare så att det kunde se lite vettigt ut här hemma. Ska dock försöka få in en rutin med att plocka så fort det ligger nog och sedan dammsuga varannan dag och skura en gång i veckan. Bara jag verkligen kan få in det som rutin, annars blir det väldigt svårt.

Sedan att komma ihåg att äta mat annat än vid 4-tiden och på kvällen är riktigt svårt. Det blir ofta att man vaknar mellan 6-8 på morgonen och kommer på vid 12-13 tiden att man inte ätit något ännu.

Förutom detta så har min ADD inte påverkat mitt liv som mamma mer, fast det återstår väl att det lite längre fram hur det ser ut då.

1 kommentar: