måndag 9 december 2013

Naturligt är vackert

Alltså mitt utseende har alltid varit något jag gjort mycket med och alltid varit mån om. Har alltid varit obekväm med att gå utan smink, tills jag träffade min underbara man då det inte blev lika viktigt längre. Dessutom sedan jag fick barn så är det inte alltid att man har tid att stå och sminka sig varje morgon så det har snarare blivit vardag att gå utan smink, även att jag alltid känt mig vackrare med.

Tills för någon vecka sedan när jag sminkade av mig på kvällen, det var bara kvar lite svart vid ögonfransarna och sedan smörjde jag in mitt ansikte som varje kväll, tittade mig i spegeln och älskade vad jag såg. Jag var miljoner gånger vackrare utan smink och med en fet kräm i ansiktet som gör så det glänser, inte det finaste men jag var jätte vacker tyckte jag. Så jag ha kommit på att jag är allra vackrast utan smink eller med lite mascara bara.

Trots detta så är det självklart dagar då jag sminkar mig mer än så, men när jag såg mig själv i spegeln så vacker utan något alls och med min underbara ögon som jag är så stolt över så fylldes jag av en sådan kärlek till mitt eget utseende som jag aldrig varit med om. Fortfarande så är min kropp inte vad jag önskar, men jag har ändå insett att jag är vacker som jag är även att jag vill ha plattare mage men ändå ha kvar mina kvinnliga kurvor.

Så just nu är jag på ett bra ställe vad gäller synen på mitt eget utseende, jag trivs med det mer än jag någonsin har gjort. Om man inte räknar med när jag var gravid, men eftersom det är något som inte varar så räknar jag inte med det.

Min man har dessutom kommit med lite små kommentarer om mitt utseende och det gör mig alltid lika lycklig. Igår när vi såg outsiders på nätet så var det en tjej som inte hade något hår alls, då insåg min man att jag nog skulle passa med bort rakade ögonbryn och att jag sedan målade dit dom. Så jag gjorde det igår när dottern badade och han tycker jag passar riktigt bra i det, även att jag ännu inte är duktig på att måla ögonbrynen jämnt, men det tar ju tid att lära sig. Jag kan i alla fall göra rätt snygga för att inte ha målat innan (när jag hade rakade förr gjorde jag bara två svarta streck)..

Så man kan ju säga att från att ha gått svartsminkad och nästan gömt mig under allt smink, även att jag oftast bara sminkade mig med lagom mycket svart så det framhävde mina ögon, till att faktiskt tycka jag är vackrast utan smink är något jag aldrig trodde skulle ske. Önskar många fler kunde inse hur vackra dom är utan kladd i ansiktet, även att man självklart gör sig vacker någon eller några dagar i veckan.

Den första bilden är tagen kvällen jag insåg att jag är vacker utan smink, den andra är tagen idag:

1 kommentar:

  1. Ja, du är finare med lite smink. När man målar ögonbrynen är ett tips att låta brynen börja ungefär där ögonen börjar, alltså lite tätare. Lycka till.

    SvaraRadera