söndag 3 februari 2013

Löpningen språk..

Jag läser en hel del bloggar av folk som springer, som älskar det och som verkligen ger mig mycket inspiration. Jag är även medlem på funbeat där mycket handlar om löpning. Men väldigt ofta känner jag mig vilse och rätt korkad, för jag förstår inte hälften av alla olika sätt att springa på. Intervaller är jag helt med på, även att sättet folk skriver dom på är lite förvirrande för mig, men det löser sig nog till slut.

Men långdistans, kortdistans, pulsträning, backintervaller och resten av allting som folk skriver om. Jag hänger inte med, ibland känns det som att "aha, det är så dom menar", men när jag läser vidare inser jag att jag fattar inte alls vad dom skriver om. När jag tänker på min löpning, så tänker jag att i början blir det intervaller enligt ett schema i boken jag köpte förra månaden och när jag orka springa lite längre så kommer jag öka lite i taget och sedan kunna springa en lång runda en gång i veckan och kortare runda 2-3 gånger i veckan. Men jag har inte ens tänkt på alla olika sätt man kan springa, utan jag har bara tänkt att jag ska springa, låta kroppen och känslan vara det enda som spelar någon roll.

Fast av det jag har läst så verkar det som att det är smart att springa lite olika, träna kroppen på lite andra sätt förutom att bara springa. Är inte det viktigaste ändå att gilla det man göra? Att verkligen älska att dra på sig sina träningskläder, kliva ut genom dörren och springa.. Jag vill njuta av att springa, inte känna en massa tvång på att jag ska göra det på "rätt sätt" eller att jag måste göra det på olika sätt.

I bocken jag just nu läser som heter Born to run - jakten på löpningen själ, står det just nu mycket om en man som försöker hitta personer som springer för att dom älskar det, utan krav och utan att dom vill uppnå något. Utan bara springer för att dom vill det, för att dom njuter av det. Det är så jag vill ha det, jag vill springa för att jag vill och älskar det, utan en massa krav.

Men vad är egentligen bäst och vad betyder alla olika saker inom löpning? Är det viktigt?

1 kommentar:

  1. Jag springer för att det är skönt, befriande och en liten tävlingsmänniska kommer fram i mig som tävlar mot mig själv i tid och kilometer :) Riktigt roligt i min lilla värld!

    Jag kan inget om det, aldrig läst någon bok. Knappat bloggar om löpning. Bara kör, rätt bra skor och bra musik sen joggar man på!

    SvaraRadera