tisdag 12 februari 2013

Barn har rätt till en bra start på livet!

I förra veckan när jag var på ICA och handlade som jag skrev om, så såg jag en rätt lustig sak på vägen hem som verkligen fick mig att tänka. Först när jag såg det trodde jag att det måste vara något annat, det kan ju inte vara så.

När jag var på väg hem från affären passerade jag ett par i närheten av sjukhuset. Tjejen var höggravid och hennes kille som antagligen var pappan till barnet gick och letade pant i soporna. Jag är inte den som lätt dömer folk, jag brukar ha lätt att förstå varför personer i vissa situationer för som dom gör, men detta var över mitt förstånd. Måste man göra detta för att få pengar tycker jag inte att man ska skaffa barn. Jag tycker inte det är rätt för barnet att växa upp på det sättet. Att han dessutom gick med henne och samtidigt letade, mitt på ljusa dagen gör mig bara ännu mer orolig. Ska dom gå med barnet och göra samma sak sedan? Hemskt!

Likaså har jag ingen förståelse för personer som fortsätter dricka eller ta droger när dom fått reda på att dom väntar barn. Dom som lyckas sluta och kan hålla sig borta ifrån det och aldrig mer börjar, bara för att dom ska ha barn, beundrar jag. Men dom som låter barn födas in i deras misär tycker jag extremt illa om.

Barn är det vackraste vi har, vi som föräldrar är skyldiga att ge dom en bra start på livet. Fylld med kärlek, ömhet och glädje. Vi ska visa dom hur vackert livet är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar