lördag 6 april 2013

LCHF? Testa eller inte..

Har kollat runt lite på LCHF eftersom jag stött på det många gånger när jag läst olika träningsbloggar och vissa jag följer nämns det i. Så jag ville veta vad det var lite mer grundligt, för vem har jag inte hört talas om det innan. Många gånger har jag fått höra vad det står för, men såklart glömmer man det eftersom man inte är insatt i det, men nu vet jag att det står för Low Carb High Fat. Så jag har kollat runt lite om det eventuellt skulle kunna vara något för mig, så jag vill bli av med allt det extra efter graviditeten och lite till. Det jag mest kollade på var hur jag som vegetarian (äter fisk och skaldjur) skulle kunna göra det och så vidare. Så jag samlade ihop fakta som hörde till vad jag kan äta, rätt mycket i punktform då jag har svårt att ta in mycket fakta och komma ihåg, så det ska vara lätt att kolla igenom om jag är osäker. Funderar på att skriva ut detta, men jag är fortfarande i fasen att jag inte vet om jag ska testa detta eller inte.

Jag vill kunna gå ner 13 kilo till och helst innan bröllopet, men absolut inget livviktigt eftersom jag redan kommer i klänningen är det inte för den skull. Anledningen till att jag vill gå ner är för att jag fortfarande har en rätt stor magen sedan dottern låg i den och sedan för jag känner att jag behöver det för min hälsa, jag vill kunna orka mer. Har börjar träna sedan 3 veckor tillbaka, har gått ner lite men nu har det stått still dom senaste 2 veckorna. Jag kämpar och gör mycket för att det ska gå bra, men det är lite trögt. Jag äter mindre och oftare, vilket känns bra, men det känns som jag inte äter rätt. Så nu återstår att se om jag testar LCHF, eller om jag fegar ur. Finns ett par anledningar till att jag tvekar, men jag ska ta helgen på mig att tänka, sedan får vi se hur det blir..Jag vet inte ens om jag vågar publicera detta inlägg. Har aldrig testat någon diet och har ärligt talat alltid tyckt det är fånigt och slöseri med tid och mycket annat. Så det känns som att om jag publicerar detta, om jag testar detta så går jag emot något som är djupt rotat i mig. Jag går emot mycket som jag står för. Men när man står där och vill bli av med lite extra vikt och vill bli hälsosammare så känns detta som en bra ide. Ska vi se hur lång tid det tar för mig att publicera, om jag ens gör det..

Skrivet: 5/4 kl. 08:23

1 kommentar:

  1. KÖÖÖÖR ! lchf är det bästa som hänt mig !!! :)
    (har aldrig varit överviktig men har ändå gått ner några kilo och mår så jäkla bra) gå in på kostdoktorn.se, där finns allllt man behöver veta :) lycka till !!

    SvaraRadera