onsdag 7 augusti 2013

Att få glöden att bli en stor eld!

Ibland känns det som min glöd att skriva håller på att dö ut, jag kommer inte på något så där äckligt bra och jag är bara helt tom. Det ger mig ångest som fan, jag vill inte att det jag älskar mest i livet, efter alla mina älskade människor, ska försvinna eller tas ifrån mig. Jag skulle tappa hela mig själv, försvinna och bara flyta med om jag tappade förmågan att skriva, tappade min skrivarlust.

När läser andras bloggar, någon artikel eller bara lyckas hitta en riktigt bra text kan jag känna att jag blir lite avundsjuk på personen som skrivit det. Ibland kan jag också bli sur på mig själv när jag läser en av mina bra texter, eftersom jag vill alltid skriva så bra.

Fast egentligen vet jag ju att alla som skriver har både bra och dåliga dagar, men vissa har en förmåga att ändå lyckas få till en bra text. Vissa människor kan lyckas skriva om så små och obetydliga saker, men ändå får det att låta coolt och det blir en riktigt bra text. Jag kan ha mina bra stunder ibland och sätta mig framför bloggen utan något att skriva och när jag bara kommer på en ända liten tanke, så lyckas det bli en riktigt bra text.

Tyvärr är det oftast så att det bara blir en liten glöd inom mig, jag lyckas inte riktigt få den att tända till. Texterna blir dåliga och jag blir förbannad på mig själv, bloggen blir tom över dagar och ibland någon vecka eller två. Jag vet inte om någon riktigt läser min blogg, förutom vänner och familj som får upp mina inlägg på facebook och kommenterar eller trycker gilla där. Det är inte ofta det tycker upp kommentarer på själva bloggen och då tappar man glöden ännu lite.

Jag önskar lite fler personer kunde kommentera, ställa frågor eller påpeka om något som personen vill att jag ska skriva om. Genom att jag får respons på det jag skriver så är det som att ni blåser lite grann på min glöd, så att jag kanske kan lyckas få glöden att brinna som en stor vacker eld med er underbara hjälp. Vissa dagar känner jag verkligen att min blogg kanske bara är ett sätt att skriva av mig, inte något som intresserar andra eftersom jag inte skriver så pass intressant att den är något värd.

Tanken från början var att denna nya bloggen som går under bokstavsmama skulle handla om mitt liv som ung mamma med ADD, men det känns som att även om jag skulle skriva mer om det så skulle det blir en tråkig vardagsblogg bland alla andra. Jag älskar att skriva ner mina tankar och synpunkter, samtidigt som jag vill skriva om mitt liv. Kanske misslyckas jag rätt stort med det, men jag fortsätter i alla fall att skriva, eftersom jag mår bra av det och får ur mig allt inuti.

2 kommentarer:

  1. Som du säger så har alla sina bra och dåliga skrivdagar och jag förstår hur du känner, det byggs en frustration för man har något man vill skriva men man finner inte "perfekta" ord. Men dom orden som inte är perfekta för dig, är perfekta för någon annan. Så som du läser någon annans och det bara lyser i dig .. så kanske det inte gör det hos den personen.

    Det kommer och det går, för att få till bra måste man få till mindre bra. Du vet och känner ju att du kan, såklart du kan! Jobba på :)

    SvaraRadera
  2. Du kanske skulle skaffa ett tydligare tema på bloggen utöver familjelivet? Typ som politik, psykologi, miljö etc. Då räcker det med att du läser en artikel eller dylikt inom ditt intresseområde och sedan kan du reflektera över den och skriva ner dina tankar på bloggen?

    SvaraRadera