tisdag 21 oktober 2014

Låg motivation, stanna upp!

Jag läste precis ett underbart och tänkvärt inlägg om säsongsmotivation skrivet av fina och inspirerande Ejies.

Så länge jag kan minnas har jag alltid haft perioder då jag är tröttare, får mindre gjort och oftast slutar med saker som jag egentligen tycker om endast för att min motivation är låg eller överhuvudtaget inte existerar. När jag läste detta inlägg hon skrivit om just det där att låta oss ha våra perioder där vi är mindre produktiva och istället lyssna på kroppen och låta oss ha den här perioden där vi inte gör så mycket. Jag håller med om att jag tror att det skulle påverka oss människor på ett väldigt positivt sätt, i alla fall om jag tänker på mina egna erfarenheter så tror jag att jag kommer må mycket bättre om jag följer detta.

De perioder då jag varit nere på botten när det gäller energi och motivation har jag alltid undra varför och hur jag ska undvika detta. Ingenting jag har försökt tidigare har lyckats något vidare utan det har bara gjort så att det blivit tusen gånger mer kaos i mitt liv. Jag har aldrig insett att det kanske är mening att jag ska ha dessa neråt vändningar ibland, att alla vi människor kanske har dom av en anledning. Att vi inte ger oss själva tillräckligt med tid att ta hand om oss själva och bara ta det lugnt i vardagen är inget nytt. Så kanske borde vi se dessa låga perioder som ett tecken på att det är då vi ska lugna ner oss, kanske sätta undan lite av tiden vi vanligtvis ger åt annat till oss själv.

Att ta en vecka utan träning, utan stress i den mån det går och sedan ta det mer lugnt för vår egen skull. Jag tänker i alla fall börja göra det i den mån det går i mitt liv, jag tänker ta mina låga perioder som en chans och ett tecken på att jag ska ta det lite lugnare och bry mig lite mer om mig själv. Gör det du också!

2 kommentarer:

  1. Åh, vad glad och rörd jag blir av att läsa detta :) Jättefint, och tack!

    Ejie

    SvaraRadera
  2. måste kolla in det inlägget! :)

    SvaraRadera